SKARSFJORDEN
23 august 2008

Denne lørdagen var jeg (Jan Hugo) og Oddgeir på tur sammen med "Stormgjengen". "Stormgjengen" avtaler padleturer rundt Tromsø via internett. De som vil være med melder seg på og møtes til felles avgang fra byen. "Stormgjengen" har "høyt aktivitetsnivå" og mange spennende turer, gjerne flere ganger i uka (i "høysesongen"). Denne lørdagen gikk turen ut Skarsfjorden på Ringvassøya og til "Gammen"(se bilder>) til Tromsø Havpadleklubb ved Øyra.

Kamera benyttet på turen er et OLYMPUS SP-560UZ. Bildene er redusert til 700 pixel bredde.

Over - denne lørdagen gikk turen ut Skarsfjorden på Ringvassøya.

Over - 3d kart av Skarsfjorden.

Over - nærbilde av ruta vi padet. Det går en privat vei (stengt med bom) går utover fjorden mot vest. Muligens en OK vei å sykle etter, siden de finns mange hytter utover.

Over - Kl 11. Start fra Sørkjosen, lengst inne i Skarsfjorden. Temperature er ca 12 grader og ganske grått, dvs "Tromsøsommer".

Over - de finns mange hytter utover sørsiden av Skarsfjorden. Veien utover fjorden er privat.

Over - på tur utover Skarsfjorden og gjennom "Litjehalsen". Helt til venstre sees det gamle "festhuset" i Skarsfjorden(?), hvor jeg opptrådte med trekkspill ca i 1977. Den gangen var det ikke vei til Skarsfjorden og vi kom med båt fra Kvaløyvågen.

Over - et lite fiskebruk med ukjent navn.

Over - denne idylliske stranda ligger ved Bjørnsneset (til høyre). Nydelig hvit sand. Stranda vender mot nord og er ikke  påvirket av dønningene fra vest (skjermet av Bjørnsneset). Fra stedet vi parkere bilene er det ca 5-6 kilometer ut til stranda. Muligens bra sykkelvei?

Over - Rebbenesøya til høyre og Sandøya til  venstre.

Over - ei sjarmerende strand.

Over - klar for å padle mot vest og padleklubbens gamme ved Øyra og Krakvika.

Over - vi padler vest mot Øyra. Vengsøya bak.

Over - det ble litt mere vind og sjø da vi kom lengre vest. Dønningene fra vest gjorde at det var stor sjø like ved land.

Over - her er vi ved "Gammen"  (helt til venstre) tilhørende Tromsø Havpadleklubb. Fjære sjø. De store dønningene fra vest gjorde at vi ikke gikk i land. Ved fjære sjø er det store steiner i landinga.  På flo sjø er det enklere med bra "steinstrand".

Over - Ann-Eva Storm var med på å starte og driver nå websida "Stormgjengen". Vengsøya bak. På høyre side stikker Håja opp.

Over - vi snur ved Gammen.

Over - Sandøya bak.

Over - endelig mat på stranda ved Bjørnsneset.

Over - ca 10 med på turen.

Over - på vei inn i Skarsfjorden.

Over - inn Skarsfjorden.

Over - tilbake klokka 17. Bilene står parker i grustaket, bak til høyre.
Senere på kvelden møttes flere fra turen på
Cafe Flyt for å vise bilder fra dagens tur + diverse padlehistorier +++

TILBAKE <