MIDDAGSTINDEN-LAKSELVDALEN
 3 juli 2008

Torsdag 3 juli prøvde jeg (Jan Hugo), Viktor, Oddgeir og Tor oss på en ny fjelltur. Tromsøya hadde vært dekket av tåke det meste av dagen, men utover ettermiddagen lettet den ganske mye. Vi ville prøve på Lille Piggtinden. Vi kjørte fra Tromsøya kl 18. Da vi kom til Laksvatn så vi at tåke lå tykk rund Lille Piggtinden, og andre fjell rundt om. Vi vurderte Skarven (puben), men bestemmte oss så for å gå opp på Middagstinden, nord for Piggtinden (den store på 1505 m). Kanskje ville vi få panoramautsikt over tåka? Middagstinden er mest kjennt som et fint vårskifjell. Gåturen startet fra Heimdal  i Lakselvdalen (ca 1 kilometer etter kryssing av elva) klokka 19:30. Det var ganske kaldt og snart var vi inne i tåka. Imidlertid var det lett å gå gjennom skogen ved å følge skogsveien oppover. Ved ca 7-800 moh var vi gjennom tåka og fikk strålende utsikt. Mot sørøst fikk vi den imponerede (store) Piggtinden rett mot. Mange kjennte Lyngsfjell mot nord og øst. I tillegg var det sol og ganske varmt og behagelig!

På turen med slik underalg som denne synes jeg at gåstaver er gode å bruke. Man avlaster føttene med armene og kan "gi på litt fart".

Kamera benyttet på turen er et OLYMPUS SP-560UZ. Bildene er redusert til bredde på 700 pixels.

Over - 3d kart over området.

Over - kart over området.

Over - Turen startet fra gården Heimdal, ca 1 kilometer nord for kryssingen av elva. Det er rask å følge en slik skogsvei oppover.

Over - etter en liten time var vi over skog og inne i tåke. Høyde ca 350 moh.

Over - like etter så vi godvær lengre opp.

Over - et kvarters pause etter en time.

Over - denne bakken var det bratteste på turen. Hadde vi gått en halv kilometers lengre sør hadde vi sluppet den.

Over - vi var gjemmon tåka på ca 800 moh.

Over - vi fulgte snøfeltet mot toppen.

Over - mot sør. Man ser store Russetinden lengst til venstre og Rakeltinden (litt mer mot høyre). De ligger mellom Nordkjosbotten og Storsteinnes.

Over - mot nord.

Over - mot nord ser vi Skulvatindan med Lille Piggtinden (1032 moh) helt til høyre.

Over - nærbilde av Lille Piggtinden.

Over - i bakgrunnen Lakselvtindan. Vardtinden til høyre (1151 moh). Den høyere bak Vardetinden er Durmålstinden (1265 moh).

Over - se navn, bildet over.

Over - nærbilde av Lakselvtindan. Fjellet til høyre for Lakselvtindan er Jiehkkevarri (1843 moh).

Over - fjellet til høyre for Lakselvtindan er Jiehkkevarri (1843 moh).

Over - Oddgeir, Jan Hugo og Viktor med Piggtinden (1505 moh) bak.

Over - mot Piggtinden (1505 moh). Man kan lese på internett at toppen kan nås opp ei renne fra Storelvskaret, ca fra vannet og opp. Hvis det stemmer så må den være bratt. I tillegg så er det løst "Lyngenfjell". Kjenner noen til denne varianten som kun trenger noen meter med klatring helt i toppen?

Over - det hadde vært morro å en gang stå på toppen?

Over - nedturen startet kl 23.

Over - ei fjellrype på 1000 moh.

Over - tilbake i fuktig og kjølige tåkeskyer.

Over - nede ved de første trærne på 350 moh.. 

Over - og så nede i den rettvokste bjørkeskogen over gården Heimdal. Fint tur med topp vær over tåka. Denne turen blir spennende å prøve neste vår som skitur!

 

TILBAKE <