STRAUMSAKSLA (784 moh)
Kattfjorddalen, Kvaløya
   22 mai 2012

Tirsdag 22 mai gikk jeg (Jan Hugo) og Viktor opp på Straumsaksla. Dette var mitt første besøk her. Tidligere vårturer til Kattfjordalen har vært til Steinskardtinden. Siden fjellene på denne siden av Kattfjorddalen vender mot nord så er dette plassen for fin kveldssol. En annen positiv ting med turen til Straumsaksla (eller Straumsaksla) er at fjellsia er brei med masse plass å kjøre på. Her er det stor sjanse for å finne urørt nysnø. Starten av turen ligger i skredfarlig område (helling på ca 30 grader). Samtidig så kjenner jeg ikke til at det har skjedd alvotlige skredulykker her.

Min vurdering av vanskelighetsgrad: Middels
Kjøretur fra Tromsø til parkering: 20 minutter
Gåtid til toppen: 1,5 time
Kjøretid ned: 15 minutter .....?

Kamera benyttet på turen er et CANON 7D. Linse er Tamron 10-24 mm og Tamron 18-270 mm. Bildene er redusert til bredde 800 piksel.

Over - kart 1.

Over - kart 2.

Over - et bilde av Kattfjorddalen laget i datamodellen "VIRTUAL GLOBE".

Over - fra start på sørsiden av Kattjorddalen og østsiden av Kattfjordvatnet.

Over - de første 200 -300 høydemeter er de bratteste på turen, jeg gjetter på rundt 30 grader. Her må man vurdere mulig snøskredfare før man starter turen.

Over - denne kvelden var flere på vei opp til Straumsaksla.

Over - vi krysser oss oppover. Etter hvert kom vi inn på et gammelt spor.

Over - vi ser ned på Kattfjordvatnet. Bak sees Skitntinden (venstre), Søndre Småtindan (Djæveltanna) i midten og "884" mot høyre.

Over - utsikten fra Straumsaksla mot øst. Bak sees Kaldfjorden. Storsteinnestinden på venstre side, Store Blåmannen i midten og Storkjølen på høyre side.

Over - vi nærmer oss toppen av Straumsaksla.

Over - mot vest. Skitnskardfjellet på venstre side. Bak sees Gråtinden, Buktedalstinden og Mjeldskartinden. Litt av Durmålstinden på høyre side.

Over - denne fine kvelden besøkte mange Straumsaksla.

Over - mot Nordfjorden (nordlige fjordarm i Kattfjorden). Nordfjordtinden på høyre side.

Over - fra Straumsaksla mot nordvest. Mange spennede fjell på Kvaløya. Nordfjordtinden på venstre side. Den spisse er Blåskredtinden. Lengre mot høyre sees Middagstinden, Skitntinden og Søndre Småtindan (Djæveltanna).

Over - at par bilder av meg tatt ved varden på Langfjellaklsa.

Over - Viktor ved varden på Langfjellksla. Etter en liten time på toppen kjørte vi ned ca 500 meter vest for sporet opp (se kart). Snøen var brukbar ... et tynt skarelag i øvre del laget "problematiske svinger" (Telemarkski).

 

Startsiden>   Fjellturer>  Kajakkturer>