OLDERVIK
Langs fjæra fra Storvika til Brattfjell
   28 mai 2011

Denne fine lørdagen dro jeg (Jan Hugo) og Isak til Oldervik, en liten times kjøretur nordøst for Tromsø. Jeg har mange ganger hørt om den fine og spennede fjæra som går fra Storvika og inn mot Brattfjell. Jeg hadde også sett noen spennede bilder fra jettegryter ved "Nebba", så dette måtte vi finne ut av. Vi tok også med fiskestenger hvis det kunne friste å prøve. Det var vindstille og fin temperatur, ca 12-15 grader.

Dette er en fin tur med barn (Isak er 7 1/2 år). MEN ... det er flere muligheter for fall ned fra stein eller ned berg og i vannet! Dette er en "tøff" fjæretur og ikke sammenlignbart med ei rolig strand eller "vanlig" fjære. Man må passe GODT på hele tiden! Vurdere nøye hva barnet kan gjøre ut fra barnets erfaringsnivå. Mindre barn må "fotfølges" gjennom deler turen. Ut over det så er området veldig spennede :-)

Kamera benyttet på turen er et CANON 7D, linse Tamron 18-270 mm. Bildene er redusert til bredde 800 piksel.

Over - kart 1.

Over - kart 2. Området med flere Jettegryter ved Innernebba. Bakaromnen er ei slaks "hule" som sjøen har gravet inn i fjellet. Rett på sørsiden ligger et par fine Jettegryter.

Over - kart 3.

Over - dette bildet er tatt rett ned fra den lille parkeringsplassen før Storbukta. Ved Storbukta er det en bom som sperrer for kjøring på privat vei innover mot Brattfjell. I dette området lager lyset og vinkelen et veldig skinn fra bergene!

Over - med en gang starter det med spennede steiner og bergformasjoner.

Over - I Storbukta.

Over -

Over - det finns flere kløfter som går inn mellom bergene. Oldervik har åpent hav mot nordøst og da kan det stå sto sjø inn her. Ved nordlig kulings kan det være høy sprut og mye lyder!

Over - når man kommer inn mot Innernebba er det nødvendig å følge veien forbi er kort område med bratte berg. Det er i det området Bakaromnen ligger. Den svarte steinen som ligger i flomålet viser hvor Bakaromnen oh jettegrytene ligger.

Over - her er vi ved Innernebba og den miste Jettegryta.

Over - her er ei større og "mer perfekt" jettegryte, kun noen meter fra den store "sjøhula" Bakaromnen.

Over - Isak stiller velvillig opp :-)

Over - spennede hull!

Over - og her er Bakaromnen. På flo går sjøen helt inn. På fjære er den tørr, men et slaks "naturlig basseng" gjør at man må vasse inn på fjære sjø (hvis man ikke har høye støvler med).

Over - Bakaromnen.

Over - ved åpningen inn til Bakaromnen.

Over - like ved Bakaromnen og jettegrytene prøvde vi å fiske.

Over - vi forsatte inn til Brattfjell hvor det står noen hus/hytter.

Over -

Over -

Over -

Over -

 

Over -

Over -

Over -

Over -

Over -

Over -

Over -

Startsiden>   Fjellturer>  Kajakkturer>