FAGERFJELLET
   9 MARS 2008

Søndag 9 mars gikk jeg (Jan Hugo) og Viktor opp på Fagerfjellet i Ramfjorden (871 moh). Fra Tromsø sentrum kjører man til Ramfjorden på ca 15-20 minutter. Før vi startet kunne vi se at det blåste veldig frisk vind (sørlig) på fjellene rundt. Skituren startet klokka 10. Turen opp til  "Linken" (en steinvarde ved toppen) tok ca 2 timer. Planen var å fortsette sørover 1,5 kilometer til høyste topp på 957 moh. Den ekstremt sterke vinden på toppen gjorde at vi kuttet ut det. Fra toppen kan man også kjøre ned gjennom Henrikskardet, men da får man 3-4 kilometer retur til bilen.

Kristen Ryeng var på Fagerfjellet 7 mars 07. Se hans beskrivelse og bilder her>

Kamera benyttet på turen er et FUJIFILM FINEPIX 6500FD. Bildene er redusert til 700x525 pix.

Over - 3d kart som viser fine Ramfjorden og Fagerfjellet.

Over - kart over ruta vår opp på Fagerfjellet.

Over - Fagerfjellet på litt avstand.

Over - ved startstede så har en bonde brøytet en svær parkeringsplass ved fjøsen, på "fjellsiden" av veien (selv bor han i et gult hus på motsatt side). Vi sjekket med bonden og fikk lov til å parkere der. Den røde hytta oppe i bakken er et kjennetegn på riktig plass å starte fra. Fra fjøsen går en bra skogsvei bak hytta og oppover.

Over - på tur opp skogsveien.

Over - utsikt mot Ramfjorden. Det begynner å skye til mot vest.

Over - utsikt innover dalen mot Breivikeidet.

Over - etter 40 minutter var vi  ute av skogen.

Over - ei fin nedkjøring og "snarvei" ned til bunnen av dalen.

Over - utsikt mot "Linken", varden ved 871m toppen.

Over - det skyet mere over og vinden øket.

Over - etter ca 2 timer var vi ved "Linken", varden nær 871 moh toppen. Høyeste punkt og stupet mot øst ligger noen hundre meter øst. Jeg anslår vinden ved varden til å være over 25 m/s i kastene. Det var vanskelig å gå mot vinden og snøfokken svei i ansiktet.  Utsikten forrover var "null" selv om bildene indikerer "ganske bra" ;-)

Over - frisk vind. Tromsdalstinden bak til høyre.

Over - vi kjørte ned til ei flate lavere og nord for "Linken".

Over - her fikk vi litt utsikt mot Bjørnskarddalen som ligger øst for Fagerfjellet.

Over - bak er toppen hvor "Linken" står.

Over - på østsiden av Bjørnskarddalen ligger Stortinden (i midten) og Hamperokken (til venstre). Mellom dem ligger Bjørnskardtinden, såvidt synlig.

Over - uff og uff ... Nå begynnte kamera å fjuske, det kom snø inn i minnekortplassen tror jeg. Vi kjørte ned og tok ei lang kaffepause i skogen. Der var vinden nesten ikke merkbar. Vi var nede ved bilen klokka 14.

TILBAKE <