VANN RUNDT TROMSØ

Selfølgelig så kan man seile på vann om vinteren. Når man skal lære å skiseile (både skiseil eller kite) så er et vann fint. Siden undelaget er slett så kan man konsentrere seg mere om teknikk, man slipper å følge med på bakken. Ønker man å seile fort så er vann også fint.
 Prestvannet Et LITE vann på toppen av Tromsøya. Knapt 500 meter på tvers. FORDELEN med Prestvannet er at man kjører dit på 5 minutter fra hele Tromsøya. For å leke litt, er vannet helt greit. Det er få folk ute på vannet. Skiseilet er lettest å bruke siden linene er 8 meter i motsetning til kitens 25-30 meter. Å kræsje et skiseil eller kite over hodet på en annen kan være livsfarlig! På Prestvannet så blåser det bra fra både sør, vest og nord.
 Finnvikvannet og  Kattfjordvannet Det er selvfølgelig mulig å seile på disse to vannene, men de er små (og man bli fort lei av dem). Vinden er ofte varierende og vanskelig å fortutsi. Men det er jo lov til å prøve der ... Jeg går heller 20-30 minutter oppover Finnlandsfjellet, hvor vinden er lettere å forutsi, og plassen mye større.
 Skogsjordvatnet Ligger på utsiden (vestsiden) av Ringvassøya, på veien mot ferga til Rebbebesøya. Det er et stort vann, lengde 10 kilometer, bredde 2.5 km. Isen tiner tidlig og det kan være isfritt i april/mai. Norlig og sørlig vind tar best på vannet. Nordlig, vestlig og sørlig vind tar best på vannet. Link til bilde av Skogsfjordvatnet >
 Jægervatnet

Rett nord for Svennsby i Ulsfjorden. Lengde 5 km, bredde 2.5 km.
Link til bilde av Jægervatnet >

 Takvatnet

Ligger 15 km å kjøre, sør for Storsteinnes. Ca 100 km fra Tromsø, dvs 1,5 time å kjøre. Lengde 7 km, bredde 2.5 km. Vinden tar godt fra de fleste retningene. Vindmåling finner man på internettsiden www.smallsoft.com/klima/Klimadat.htm og "Heia" målingene.
Link til bilde av Takvatnet >

 

 

TILBAKE <