Locus Map Free - Outdoor
Locus Map Pro - Outdoor
(kr 69)

Link til Appen hos Google Play >

Locus Map Pro er en fantastisk kartprogram som APP (Andoid). Appen kan bruke :
- Gratis offline kart
- Mange online kart som også kan nedlastes for offline bruk
Turer kan logges. Disse kan senere benyttes som ruter.
Ruter kan tegnes på kart og etterpå lagres.
I områder med veier, sykkelstier etc. kan Appen selv beregne rute som så kan lagres. Man kan velge rute for bil, sykkel, løpe, gå mm. Appen kan bruke tale for å beskrive ruten som utføres.
For hver recording av en tur beregnes:
Distanse, fart fra start til stop, fart bevegelse. Tidsbruk totalt, tidsbruk bevegelse. Høydekurver og mye, mye mer.
Man kan feks. downloade Statskart's Topografisk rastekart for senere offline bruk. Ved hjelp av gratis add-in kan Google satellitt kart nedlastes.
Et ubegrenset antall veipunkt kan lagres for ruteberegninger etc.
Pga alle mulige muligheter tar det litt tid for å sette seg godt inn i alle funksjoner. Ingen andre kartprogram jeg har prøvd (feks. Oruxmaps, BackCountry Navigator) har tilsvarende muligheter og fleksiblitet.

Pr nå har min App gratis kart (på SD kort) over Norge, Sverige, Finland, Island, UK-Scotland og Madeira. Disse kartene har høydekurver lik rastekart. Alle gater, sykkelveier og stier er tegnet inn. Selvfølgelig er alle større og mindre veier med. Hvis jeg ikke er fornøyd med disse kartene henter jeg andre, feks Topografisk rastekart. Pr nå har jeg logget ca 300 turer (fra august). Alle turer kan eksporteres til annet bruk. På mitt offline gratiskart over Norge kan jeg "slå på" markering av stigning (25, 30, 35 grader). Utmerket for planlegging av skiturer/skredvurdering.

Jeg har betalt kr 69 for fullversjon og fått MASSE utbytte av den. Det finns også en gratis versjon. Jeg er usikker på hva den mangler kontra betalt versjon.

På lengre turer har jeg alltid Garmin kart-GPS med. Minus med den at detaljer på kart er mangelfulle, sammenlignet med Appen øver.

 

Startsiden>   Fjellturer>  Kajakkturer>